Melontaretki Repovedelle

Melonta on yksi suosikkilajeistani. Se on noussut suosikkilajikseni ihan tässä muutamassa vuodessa ja tuona aikana on tullut melottua vähän joka paikassa. Minulla on oma kajakki ja tuolla kajakilla on tullut jo useampi sata kilometriä melottua niin Suomessa kuin kaikkialla Pohjoismaissa.

Yksi mukavimmista melontaretkistä oli viime kesänä Eerikkilän Ruostejärvellä, jolloin ohjelmassa oli kolmenkymmenen kilometrin melonta Repovedellä. Retki aloitettiin Lapinsalmelta, johon pääsimme mukavasti autolla. Yhteensä meitä oli viisi kanootillista porukkaa. Mukana oli kaikki tarpeellinen kuten varamelat, äyskärit, sadeasut ja vesitonkat. Oli melkoisen kuuma kesäpäivä, joten nesteytyksestä piti pitää erityistä huolta.

Matkalla kohtasimme upeita maisemia, mm. riippusiltoja ja lounaalle meloimme sitten Karhulahteen. Silellä nautimme nuotiogrillissä tehdyn mainion aterian ja parin tunnin tauon jälkeen pääsimme jälleen jatkamaan matkaa. Tästä jatkommekin sitten kohti yöpymispaikkaa joka oli tällä kertaa Mustalammenvuoren läheisyydessä. Keli oli todella upea ja lämpöä riitti yöksikin. Aamulla lähdimme sitten varhain liikkeelle ja luonto näytti todella parhaat puolensa auringonlaskusta alkaen.

Loppumatka menikin melkoisen hiljaisessa tahdissa maisemia ja tyynen kelin vallitessa melonta oli jopa helpompaa kuin aikaisemmin. Upea retki päättyi sitten lopulta maaliin ja jälleen oltiin yhtä upeaa melontaretkeä rikkaampia. Ensi kesälle onkin sitten suunniteltu jopa melontaretkeä Viron Peipsi-järvellä, jossa on myös tarjolla upeita maisemia ja paljon uutta nähtävää. Olemme kokeneita Viron-matkaajia, mutta melomaan emme ole vielä jostain ihmeen syystä päässeet.

Nyt me odotammekin innolla ensi kesää ja sitä että pääsemme kokeilemaan tätä upeaa lajia myös rajojemme ulkopuolelle. Voin huoletta suositella tätä ihan kaikille ja meiltä varmasti saatte lisätietoja Etelä-Suomen parhaista melontapaikoista ja vinkkejä melomiseen. On mukava huomata että melonta harrastuksena kasvaa koko ajan ja harrastajia on tulossa koko ajan lisää eri ikäluokista.

Det här inlägget postades i Blogi. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *