Krkan vesipuisto on kauneinta Kroatiaa

Viime kesänä vietimme pari viikkoa Kroatiassa. Matkalla tuli käytyä todella monessa paikassa ja täytyy sanoa että Kroatia on todella upea paikka kaiken kaikkiaan. Yksi tunnetuimmista luonnonpuistoista on varmasti Krkan vesipuisto, jossa ohessa Youtube-pätkää. Krka on yksi Kroatian suosituimmista vierailukohteista ja meidän perhe pääsi todistamaan tuota eräänä todella lämpöisenä kesäkuun päivänä.

Krkassa pääsee kävelemään upeasti erilaisten vesiputousten vierestä ja siellä voi nähdä kalojen polskivan ihan todella lähellä. Ja kaloja on siellä todella paljon, mutta harmillisesti niitä ei saanut onkia. Krka-joen oma kansallispuisto on omanlainen taideteos, joka omalta osaltaan tarjoaa upean vastineen muuten aurinkoa ja kiveä tarjoavalle Kroatialle.

Seitsemän eri vesiputousta käsittävä vesipuisto tarjoaa myös vesimyllyjä ja Cikola –joki sijaitsee myö alueella. Päänähtävyys alueella on kuitenkin Skradinski Buk vesiputousalue ja isoin vesiputous nimeltä Roski Slap. Ihan uniikin jutun tarjoaa myös Visovac-järven keskellä oleva pieni saari, jossa on uniikki fransiskaani luostari. Alue itsessään on todella laaja, sillä se käsittää 109 neliökilometrin alueen kokonaisuudessaan.

Jo ennen Kroatian matkaa olimme ottaneet selville mitä kaikkea Kroatialla on tarjota ja yksi ehdottomista kohteista olikin valittu jo etukäteen. Yövyimme Splitin lähistöllä, ja yksi matkapäivä meni reippaasti Krkan kansallispuistosta. Retki oli kaiken kaikkiaan todella onnistunut ja voin hyvin sanoa että kyseinen kansallispuisto on kaunein kansallispuisto jossa olen koskaan käynyt, vaikka olen käynyt aika monessa puistossa aikaisemmin.

Kaikille niille jotka eivät ole kyseisessä puistossa vielä käyneet, voin suositella sitä todella hyvillä mielin. Alueella riittää tekemistä useaksi tunniksi, alueella on ravintola ja lisäksi kioski josta myydään erilaisia pannukakkuja. Meillä oli mukana omat eväät, mutta kävimme toki kahvilla paikallisten suosituksesta.

Jos luonto kiinnostaa, on retki ehdoton. Sen lisäksi alueella on paljon nähtävää niille joita historia kiinnostaa. Puistoon nimittäin kuuluu erityinen restauroitu alue, jonka avulla vierailija pääsee näkemään miten aikanaan kroatialaiset perheet elelivät ja miten silloin perinteisiä ammatteja harjoitettiin. Todella mielenkiintoinen juttu ja ajatuksia herättävä.

Puistoon pääsee tutustumaan hienosti kävelyreitillä, jonka on arvioitu kestävän noin tunnin verran. No se tietenkin riippuu täysin siitä, miten nopeasti kävelee ja mitä jää matkan varrelle katselemaan. Meiltä meni hieman yli tunti, mutta otimme paljon kuvia ja nautimme alueesta, meillähän ei ollut mihinkään kiire ja halusimme todella nauttia päivästä.

Kohokohta päivään saatiin kierroksen loppupuolella, kun heitimme uikkarit jalkaan ja pääsimme uimaan suurimmassa vesiputouksessa. Virtaus oli melkoisen kova ja vastavirtaan uiminen oli mukavan tuntuista, joskin aika raskasta. Uintialueen pohja oli melkoisen kivikkoinen, joten kannattaa ehdottomasti ottaa jonkinmoiset uimakengät mukaan. Ihan pienille lapsille en uintia suosittele ainakaan yksin, sillä virtaus on todella kova paikoittain. Ja vaikka vesi virtasi kovaa, oli se todella upea kokemus. Ja kuumana kesäpäivänä todella virkistävää.

Voimme ehdottomasti suositella tätä aluetta mikäli Kroatiaan ja näille alueille osutte. Krkan vesipuiston lisäksi Kroatiassa on todella paljon muutakin nähtävää, joten kannattaa suunnitella matka hyvin etukäteen ja suunnitellla hieman asiaa etukäteen. Liian tiukkaa ohjelmaa ei kannata päiville rakentaa, sillä jotkut kohteet voivatkin viedä hieman enemmän aikaa kuin siihen on ajateltu.

Meidän mielestämme vierailu oli koko reissumme yksi suurimmista kohokohdista, joskin reissumme mahtui näitä useampia. Kroatia on upea maa johon rakastuimme ja jonne varmasti tulemme matkaamaan pian uudelleen. Ehkä tällä kertaa pääpaikkana voisi olla Dubrovnik, joka on Splitistä etelään. Vierailimme toki siellä tälläkin reissulla, mutta päivän reissu jätti paljon jossiteltavaa ja näkemättä jäi paljon.

Det här inlägget postades i Blogi. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *